Over ons

Slachthuis Veenendaal is in 1985 door Co van Ginkel officieel opgericht na overname van de  gemeentelijke slachtplaats. Sinds het jaar 2000 richten we ons voornamelijk op het slachten en bewerken van runderen en lammeren. We leveren ons kwaliteitsvlees hoofdzakelijk aan (luxe) slagerijen in Midden-Nederland. Daarnaast werken we voor onder meer boerderij- en landwinkels en in opdracht van particuliere klanten.

Slachthuis Veenendaal kent wekelijks twee slachtdagen, de maandag en de donderdag. Daardoor zijn we in staat altijd snel te leveren. Ketenverantwoordelijkheid, een dierwaardige behandeling, hygiëne en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden in onze dagelijkse praktijk. Op die manier proberen we onze klanten, of dat nu slagerijen, groothandels, boerderij- en landwinkels of particulieren zijn, optimale service te bieden.

Al vanaf de beginjaren speelt de familie een grote rol in het bedrijf. Zo was aanvankelijk echtgenote Nettie zeer actief in onder meer de boekhouding en de schoonmaak en speelde ook dochter José een rol. Vandaag de dag werken onder meer de zoons Erik en Co en schoondochter Diana mee in het Veenendaalse slachthuis. Daarmee is SHV zonder meer een familiebedrijf. In totaal zijn er twaalf mensen werkzaam bij Slachthuis Veenendaal.

Slachthuis Veenendaal is in het bezit van een EG-, HACCP en EKO-certificaat. Daarnaast zijn we aangesloten bij Skal.